Papendrecht

Bedrijven seo

Papendrecht

Bedrijven in Papendrecht als plaats van tewerkstelling: op #werknemers, met de belangrijkste 10 bovenaan. In totaal zijn er 40 bedrijven gevonden die meer dan 250 werknemers hebben.

In dit artikel worden die bedrijven beschreven. Met uitzondering van "Van Vliet Mode", dat een textielbedrijf is, zijn alle andere bedrijven uit deze top 10 behoren tot de ICT-sector.

#1 ExxonMobil Chemical (meer dan 9.000 werknemers)

Exxon Mobil is een Amerikaanse oliegigant, die in 1999 werd opgericht door het samengaan van de oliemaatschappijen Exxon en Mobil. Het maakt sinds 2005 deel uit van de Dow Jones Industrial Average. Het internationale hoofdkantoor van Exxon Mobilis gevestigd in Irving, Texas. Met meer dan 9.000 werknemers is het bedrijf de grootste werkgever van Papendrecht.

#2 DSM (ex Koninklijke DSM) (meer dan 8.000 werknemers)

Koninklijke DSM is een internationaal life science en material sciences bedrijf met het hoofdkantoor in Heerlen (Nederland). Het 'nieuwe'' DSM is in december 2008 ontstaan na een fusie tussen het voormalige Nederlandse bedrijf Koninklijke DSM en het Duitse BASF. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Heerlen, waar ook diverse grote chemische fabrieken staan zoals bijvoorbeeld Rhodia en Nordson. In Papendrecht bevindt zich een R&D-vestiging met ongeveer 1.000en een productiefaciliteit met ongeveer 1.100 werknemers. Met meer dan 8.000 werknemers is DSM de op één na grootste werkgever in Papendrecht.

#3 Philips (meer dan 6.000 werknemers)

Philips is een Nederlandse elektronicamultinational die in 1891 in Eindhoven is opgericht door Gerard Philips en zijn vader Frederik. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam, waar ze ook hun grootste fabriek hebben. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 100.000 werknemers en maakt de hoogste omzet van alle Nederlandse bedrijven (ongeveer 14 miljard euro)

#4 Van Oord (meer dan 6.000 werknemers)

Van Oord is 's werelds grootste aannemer van grondverzet- en, landaanwinning en maritieme werken. Het hoofdkantoor is sinds 1960 gevestigd in Papendrecht en wereldwijd werken er ongeveer 6.000 mensen.

#5 Fugro (meer dan 5.000 werknemers)

Fugro is een internationale dienstverlener op het gebied van geotechniek, survey, onderwatertechniek en ondersteunende diensten voor de olie- en gasindustrie. Met meer dan 5.000 werknemers in 50 landen behaalde het in 2010 een omzet van 2,7 miljard euro.

#6 Boskalis (meer dan 4.000 medewerkers)

Boskalis is een internationale groep die zich bezighoudt met bagger- en landwinningsactiviteiten, civieltechnische werken en offshore olie constructie. Het bedrijf is in 2008 ontstaan na een fusie tussen Baggerwerken Decloedt en Zoon, Koninklijke Boskalis Westminster en Van Oord Dredging. Er werken wereldwijd meer dan 4.000 mensen.

#7 KLM Royal Dutch Airlines (3.000 werknemers)

Vandaag KLM Royal Dutch Airlines is het resultaat van een fusie tussen twee luchtvaartmaatschappijen, Air Holland en KLM. Het werd in 1919 opgericht door Albert Plesman, die ook de aanzet gaf tot andere maatschappijen, zoals Transavia. De maatschappij biedt vluchten aan naar bijna 130 bestemmingen wereldwijd.

#8 Van Vliet Mode (meer dan 2.000 werknemers) Een textielbedrijf opgericht in 1918 met hoofdkantoor in Papendrecht. In de afgelopen decennia heeft het bedrijf geprofiteerd van de centrale ligging door hun producten over heel Europa te distribueren

#9 ING (meer dan 2.000 werknemers)

ING is een wereldwijde financiële dienstverlener die bankieren, verzekeren en beleggen aanbiedt aan particulieren, institutionele klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en de onderneming heeft meer dan 52 miljoen particuliere en institutionele klanten over de hele wereld.

#10 ABN AMRO (meer dan 2.000 werknemers)

ABN AMRO Bank N.V. is een Nederlandse bank met hoofdkantoor in Rotterdam. Zij is ontstaan uit een fusie van de oorspronkelijke ABN AMRO en de bank van AMRO. Zij heeft wereldwijd meer dan 1.300 bijkantoren en meer dan 53.000 werknemers. De bank heeft bijna 1 biljoen dollar aan activa en behoort tot de tien grootste banken ter wereld.

Bedrijven

Bedrijven in Papendrecht

Papendrecht-seo